Hol vannak az új munkahelyek?

új munkahelyek 2017

Te nyomon követed, hogy mely iparágak fejlődnek Magyarországon? Tudod, hogy merre vannak az új munkahelyek?

Tegnap olvastam egy cikket, amelyben arról számolnak be, hogy az IT szektor folyamatosan fejlődik, még sincs elegendő munkaerő itthon.

Nemcsak az jelent problémát, hogy évről-évre kevesebb informatikus kapja kézhez a diplomáját, hanem a külföldre vándorlók magas aránya is. Pedig az európai bérek már itthon is elérhetőek.

Az IT szektor csak az egyik terület a sok közül, amelyben van növekedési potenciál. Érdemes mindig tisztában lenni azzal, hogy mely iparágak fejlődnek. Miért?

MERT…

✓ A fejlődő cégeknél mindig van kereslet az új munkaerőre.

✓ A” rejtett állások” nagy része is itt talál gazdára. Ugye tudod, hogy az állásoknak csak a 20 %-a kerül meghirdetésre, a többi a rejtett munkaerőpiacon kóborol?

✓ Ezek a cégek tele vannak ötletekkel és nyitottak a kreatív, gondolkodni akaró emberekre.

✓ Lehetőség van a szakmai és egyéni fejlődésre, ami ugye a hosszú távú karrier alapja.

✓ Itt magasabbak az elérhető bérek.

✓ Olyan információkhoz juthatsz, ami az álláskeresés során kincset fog érni.

✓ És még sorolhatnám…

RÁADÁSUL…

Ma már nem kell messzire menned azért, hogy aranyat érő információkhoz juss. Az interneten nagyon sok mindent megtalálsz és az üzleti, szakmai lapok is mindig közölnek valami érdekeset.

Ha pedig kihasználod a Google Értesítőben (Google Alert) rejlő lehetőségeket, akkor nem kell naponta több órát a gép előtt ülnöd, hogy valami értékesre bukkanj.

Fejlődő cégek = új munkahelyek

Az elmúlt fél évben figyelemmel kísértem néhány magyarországi székhellyel vagy telephellyel rendelkező céget, amelyek fejlődnek és új munkaerőre van szükségük.

Ha összeadjuk az általuk teremteni kívánt új munkahelyek számát, akkor láthatjuk, hogy a közeljövőben csak ezeknél a cégeknél 5 773 új munkahely kerül betöltésre. Igen, jól látod, 5 773 munkahelyről van szó.

Érdemes ezeket a cégeket figyelemmel kísérni, mert nagy potenciál van bennük.

Mely cégekről van szó? Nézzük sorjában:

Tata Consultancy Services (TCS)

A Tata Consultancy Services (TCS) indiai szolgáltató központ 500 új munkavállalóval és ötezer négyzetméter új irodaterülettel bővíti kapacitását Budapesten.

ZF Hungária Kft.

A világpiacon vezető szerepet játszó autóipari ZF 31 milliárd forintos beruházást hajt végre Egerben, amelynek eredményeképp 770 új munkahelyet hoznak létre.

ElringKlinger Hungary Kft.

Mintegy 21 millió eurós (6,5 milliárd forint) beruházással épít új gyárat Kecskeméten a német ElringKlinger, több év alatt 700 új munkahelyet létrehozva.

GlaxoSmithKline Kft.

A GlaxoSmithKline (GSK), a világ egyik legnagyobb gyógyszeripari cége újabb jelentős, mintegy 18 milliárd forintos beruházást hajt végre Gödöllőn, amelynek köszönhetően az új munkahelyek száma eléri 104-et.

RUAG Aerostructures

A RUAG – amely a világ száz legjelentősebb hadiipari vállalkozásának egyike – beruházása 180 új munkahely létrehozását is jelenti a hevesi megyeszékhelyen.

BorgWarner Oroszlány Kft.

Oroszlányban növel kapacitást a BorgWarner autóipari vállalat, aminek köszönhetően 600 új munkahely jön létre. Hasonló beruházást tervez a cégcsoport a közeljövőben, ami további álláshelyeket jelent majd a településnek.

BUDPORT Handling Kft.

Egymilliárd forintos beruházást hajt végre a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren a repülőgépek földi kiszolgálásával foglalkozó cég, amely 150 új munkahelyet hoz létre.

F. Segura Hungária Kft.

Mintegy 5,3 milliárd forintból (17 millió euró) bővíti szolnoki gyárát az F. Segura Hungária Kft. A beruházással 100 új munkahely jön létre, a gyár területe a bővítéssel 2,5 szeresére, 25 ezer négyzetméterre nő.

Thyssenkrupp Presta Hungary Kft.

Mintegy 35 millió eurós beruházással Debrecenben épít új gyárat a német thyssenkrupp Springs & Stabilizers, 250 új munkahelyet létrehozva.

Bosch Magyarország

Majd 62 ezer négyzetméteres területen hoz létre logisztikai központot a Bosch és ezzel 250 új munkahely jön létre.

BlackRock

A világ legnagyobb alapkezelője, az amerikai Blackrock Budapesten nyit innovációs központot. A beruházás nyomán 500, magas hozzáadott értéket képviselő új munkahelyet is létrehoz.

Ghraoui Chocolate

A világ egyik leghíresebb csokoládé-vállalata, a Ghraoui Chocolate Hatvanban 540 új munkahelyet teremtő zöldmezős beruházást valósít meg.

Becton Dickinson

Az amerikai Becton Dickinson orvostechnológiai vállalat 34 milliárd forintos beruházással bővíti tatabányai üzemét. A vállalat egyúttal 219 új, magas hozzáadott értéket képviselő munkahelyet is létrehoz.

SIIX Corporation

Mintegy 6,4 milliárd forintos beruházással 300 munkahelyet teremt a japán SIIX Corporation elektronikai vállalat Nagykőrösön.

IT Services Hungary Kft.

A német tulajdonú infokommunikációs cég, az IT Services Hungary (ITSH) Kft. három vidéki telephelyén, Szegeden, Debrecenben és Pécsen 4,6 milliárd forintos beruházással 360 új munkahelyet hoz létre.

SAP

Négymilliárd forintos beruházást jelentett be az SAP üzleti szoftvercég, melynek köszönhetően közel 250 új munkahely létesült, illetve jön majd létre a magas hozzáadott értéket jelentő, hazai informatikai szektorban.

Neked melyik cég keltette fel az érdeklődésedet?

A te sikered által inspirálva,

Bóné Ágnes aláírás

Ha tetszett a bejegyzés, akkor ne habozz másokkal is megosztani. Köszönöm!


Hozzászólások

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.