Hogyan működj együtt a toborzókkal?

toborzók a Marsról, álláskeresők a Vénuszról jöttek

Néha úgy tűnik, mintha az álláskeresők és a toborzók teljesen más bolygóról származnának. De miért van ez? Hogyan lehet ezt a szakadékot átugrani?

Egyrészt a “megnemértés” abból származik, hogy a két csoportnak eltérőek a céljaik. A toborzók az ügyfeleik elvárásainak megfelelően cselekszenek, vagyis nem azt nézik elsődlegesen, hogy neked, mint álláskeresőnek mi a jó. Persze, ha jó kapcsolatot sikerül kialakítani és ápolni velük, akkor erre is sor fog kerülni.

Nekik ki van adva, hogy milyen paraméterekkel rendelkező jelöltet kell találni és ők a lehető legjobbal szeretnének előrukkolni a megfelelő pillanatban. A toborzók a fizetésüket a munkaadóktól, vállalkozásoktól kapják, nem az álláskeresőktől, így az ő igényeiknek kell megfelelniük.

Mégis sok álláskereső azt hiszi, hogy a toborzók csak értük élnek és rosszul esik nekik, ha valami nem úgy alakul velük, ahogy szeretnék.

Mit lehet akkor tenni?

Először is el kell fogadni, hogy a toborzók nem akarnak neked ártani vagy hátráltatni az álláskeresésben. Csak a feladatukat végzik. Mivel nap mint nap találkoznak sablonos álláskeresőkkel, így a te dolgod, hogy felhívd magadra a figyelmet.

Hidd el, ők is nagyon hálásak lesznek, ha meglibbented nekik a szupererőd, mert akkor egy csapásra megoldódik a problémájuk. És persze a tied is, mert felajánlanak neked egy álláslehetőséget.

Az alábbi infografikát olvasva találkozhatsz a leggyakoribb félreértésekkel, amelyek a toborzók és álláskeresők között előfordulnak. Emellett tippeket is adok neked, hogy mit lehet ez ellen tenni. Egy kicsit most viccesre vettem a figurát, de attól még sokat tudsz tanulni belőle. Hajrá!

Kattints ide, ha szeretnéd megnyitni a képet egy külön ablakban.

allaskereses infografika


Eredeti, angol nyelvű infografika forrása: MedReps.com. A fordítás és a magyar piacra igazítás a CV Factory jóvoltából valósult meg.

A te sikered által inspirálva,

Bóné Ágnes aláírás

Neked milyen tapasztalataid voltak eddig a toborzókkal? Ne hagyj kétségek között, oszd meg velem és a többiekkel bátran! :)

Ha tetszett a bejegyzés, akkor ne habozz másokkal is megosztani. Köszönöm!


Hozzászólások

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.