Öltözködési tanácsok férfiaknak állásinterjúra

Öltözködési tanácsok férfiaknak

Adlai Stevenson szerint nem vezethet az ember lovasrohamot, ha úgy érzi, hülyén fest lóháton.

Habár ma már ritkán esik meg, hogy valaki lovascsatába indulna, mégis úgy gondolom, hogy az idézet mögött meghúzódó gondolat ma is aktuális.

Főleg akkor, ha egy olyan megmérettetésről van szó, mint az állásinterjú, ahol az öltözködésünk alátámaszthatja vagy lerombolhatja a rólunk már kialakult képet.

Egy 2015-ös kutatás keretében 2000 döntéshozót és vezetőt kérdeztek meg az állásinterjúval kapcsolatos szokásaikról és a válaszadók 65 %-a nyilatkozta azt, hogy a megjelenés hatással van a végső döntésükre, ha két egyforma jelöltről van szó.

Hetente több ezer pályázó esik ki az állásokért folytatott versenyből csak azért, mert nem megfelelően öltözött fel az állásinterjúra.

Vagyis az, hogy mit viselünk az állásinterjún, igenis számít és egyedül csak rajtunk múlik, hogy mit kommunikálunk és közvetítünk a világ felé.

Öltözködési tanácsok férfiaknak

Alapszabályok és örökigazságok

1) A jó külső megjelenéssel rendelkező jelöltek több ajánlatot és magasabb fizetést kapnak, mint azok az álláskeresők, akik nem adnak magukra.

2) Az első benyomást 93 %-ban nem az határozza meg, hogy mit mondasz, hanem az, ahogyan mondod.

3) A megjelenésed és testbeszéded 55 %-ban befolyásolja az állásinterjún a rólad kialakult képet.

4) Ahhoz az álláshoz öltözz fel, amit megkapni szeretnél, ne ahhoz, amiben most vagy.

5) A ruházatodnak tükröznie kell az elkötelezettséged a cég iránt és azt, hogy komolyan veszed a rád váró feladatokat.

6) Ha nem vagy biztos, hogy milyen öltözékben érdemes megjelenni az interjún, akkor kérdezd meg nyugodtan erről a cég HR munkatársát vagy az interjúztató személyt.

7) Kerüld az erős illatszereket és parfümöket, mert nem tudhatod egy-egy illat milyen hatást vált ki az interjúztatóból.

Dolgok, amiket örökre elfelejthetsz

Rövidnadrág – Mindegy, hogy mennyire jól nézel ki benne (vagy legalább is hiszed, hogy igen), soha, de soha ne vedd fel egy állásinterjúra!

Felsőruházat hatalmas márka logóval – Mindegy, hogy mennyire márkás vagy drága a felsőd, az állásinterjún te egy potenciális jelölt vagy, nem egy hirdetőtábla!

Baseball sapka – Talán az egyetlen elfogadható alkalom a baseball sapka viselésére, ha egy baseball csapatba jelentkezel, ezen kívül mellőzd a használatát.

Színes síkabát – Télen mellőzd a színes síkabát viselését a zakón. Emellett ügyelj arra, hogy a kabátod mindig hosszabb legyen a zakónál.

Túl sok erős kölni és arcszesz – Egy fújás reggel és tökéletes leszel, bízz bennem!

Szandál zoknival – A legjobb, ha nem csak az interjún, de az egész életed során elkerülöd ezt a párosítást! De bakancs vagy edzőcipő sem megfelelő választás az interjúra.

Tetoválás és piercing– Ha van tetoválásod, akkor azt lehetőség szerint takard el ruhával, cipővel vagy akár sminkkel. A testékszert érdemes az interjú idejére levenni vagy elfedni.

Ha nem szeretnél a rosszul megválasztott öltözeted miatt elbukni egy állásinterjút, akkor töltsd le a kifejezetten férfiaknak szóló öltözködési kalauzt.

ÖLTÖZKÖDÉSI ÚTMUTATÓT ÁLLÁSKERESŐ URAKNAK ide kattintva érheted el.

A sikered által inspirálva,

Bóné Ágnes aláírás

 

 


Hozzászólások

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.