rólam fejléc

Töltsd le az ajándék önéletrajz ellenőrző csekklistádat, hogy kitűnj az álláskeresők arctalan tömegéből!

(+ minden hónapban az elsők között fogsz értesülni a legfrissebb álláskeresési trendekről!)

Kérem az ajándékom >>

ADD MEG A KERESZTNEVED
ÉS AZ E-MAIL CÍMED ÉS MÁR KÜLDÖM IS AZ AJÁNDÉKOD!

Az adatkezelési tájékoztatót megismertem és elfogadom.*

Hozzájárulok, hogy számomra a CV Factory eDM-et küldjön, mert az elsők között szeretnék értesülni az álláskereséssel kapcsolatos újdonságokról.

Hasznos és nélkülözhetetlen - várni fogod, meglátod! Biztos lehetsz benne, hogy nem küldök spamet, én sem szeretem, az adatvédelmi törvényeket pedig tisztelem. Az általad megadott személyes adatokat szigorúan bizalmasan kezelem, harmadik félnek nem adom át.

*a mező kitöltése kötelező

CV Factory elválasztó elem

Mivel most ezeket a sorokat olvasod, így nagy valószínűséggel hasonló helyzetben vagy ahhoz, mint amibe én csöppentem egy pár évvel ezelőtt:

kimerült, kétségbeesett és bizonytalan vagy, mert nem tudod, hogy mihez fogsz kezdeni a jövőben...

Bóné Ágnes laptoppal ül a padon

...és ha pont ugyanabban a cipőben jársz, mint én annak idején, akkor halvány fogalmad sincs arról, HOGYAN találd és szerezd meg azt az állást, amiért érdemes minden reggel korán kipattannod az ágyból, mert végre önmagad lehetsz, értékes munkát végezhetsz, hosszú távon is kibontakozhatsz és még az anyagiak miatt sem kell aggódnod.

Ma már rejtett munkaerőpiac szakértőként és okleveles önéletrajzíróként  nap mint nap azon dolgozom, hogy minél több ambiciózus és tettre kész álláskereső ismerje meg azokat a módszereket, amelyekkel gördülékenyen és olimposzi nyugalommal találhatja meg a hozzá passzoló állást.

Szinte hallom, ahogy kattognak a fogaskerekek a fejedben, és felteszed magadnak a kérdést: Az önéletrajzírás tényleg egy külön szakma? Röviden, tömören: igen.

De még mielőtt megfeddnéd magad a tájékozatlanságod miatt :), hadd nyugtassalak meg: sokáig én sem tudtam arról, hogy ez a szakma létezik.

Valójában az önéletrajzírás talált rám egy olyan időszakban, amikor még projektmenedzserként dolgoztam egy nonprofit szervezetnél.

Mondanom sem kell, hogy projektmenedzserből önéletrajzíróvá válni nem egy mindennapi átalakulás... Valószínűleg most te is azon gondolkozol, hogy hogyan jutottam ide.

Egy pillanatra visszarepítelek az időben...

...mindig is nagyon határozott voltam. Tudtam, hogy mit akarok, és minden nap dolgoztam a célomért.

Az egyetemből még több volt előttem, mint mögöttem, de már sikerült elnyernem egy gyakornoki pozíciót.

Minden a tervek szerint alakult. Az évek alatt gyakornokból projektmenedzser lettem. Biztos voltam abban, hogy ez az a munkahely, amely biztosítani tudja nekem azt a jövőt és karriert, amiről mindig is álmodoztam.

Amikor megkaptam a menedzseri előléptetést, majd kiugrottam a bőrömből, olyan boldog voltam. Igen! Minden sínen van! Gondoltam akkor.

Azonban a boldogság egy perc alatt elillant...

...mire visszaértem az asztalomhoz, a hír már szélviharként végigsöpört az irodán. A cég hamarosan bezárja kapuit. Kivert a víz.

Hirtelen azt sem tudtam, hogy mit csináljak. Kezdjek el állást keresni? De hogyan? Hova menjek? Az önéletrajzomhoz már évek óta nem nyúltam hozzá.

Belülről meghaltam, megszűntem és reménytelenül használhatatlan voltam napokig. Mint egy zombi mászkáltam és jajgattam.

Azonban egy pár nap elteltével a szomorúságomból erőt kovácsolva leporoltam az önéletrajzom és nekivágtam az álláskeresésnek.

Nem volt előre kidolgozott stratégiám, összevissza pályázgattam, az állásinterjúkra nem igazán készültem. Mindent a "lesz, ahogy lesz" alapon csináltam. Engedtem, hogy az irányítás kicsússzon a kezeim közül. Ennek meg is lett az eredménye.

Nem tartott sok időbe rájönnöm, hogy szörnyű álláskereső vagyok. Amilyen hibát csak el lehetett követni, azt elkövettem. A kudarcok száma szépen lassan növekedett, míg az önbizalmam a béka feneke alá süllyedt.

Rövid idő alatt annyi elutasítást kaptam, ami egy életre is elég...

Bóné Ágnes kávézóbanMegakadtam. Engedtem, hogy lehúzzanak a negatív gondolatok. Egyre pesszimistábban láttam a jövőt, mert nem tudtam, hogy egyáltalán találok-e valami jó kis állást.

De pont akkor, amikor az ismeretlentől való félelmem eltörpült a kétségbeesésem mellett, erőt vettem magamon. Mivel tudtam, hogy amivel eddig próbálkoztam, nem működik, így más megközelítésre volt szükségem.

Ezért első lépésként megrendeltem Jay Conrad Levinson és David E. Perry Guerrilla Marketing for Job Hunters című könyvét, ami teljesen magába szippantott. Nem bírtam letenni és még többet akartam tudni. Így jött a második, harmadik majd a tízedik könyv, amin pillanatok alatt átrágtam magam.

Időközben rátaláltam egy olyan nemzetközi szervezetre, amelynek tagjai már évtizedek óta foglalkoznak önéletrajzírással és álláskeresési tanácsadással. Nem volt mit veszítenem, kapcsolatba léptem velük is.

Ennek köszönhetően olyan inspiráló nőkkel találkoztam, akik az önéletrajzírást szinte már művészi szinten végzik, és számtalan sikertörténet fűződik a nevükhöz. Rengeteget tanultam tőlük. Teljesen elvarázsolt az önéletrajzírás és a karrier-tanácsadás világa.

Kezdtem derűsebben látni a világot, és ez a változás a barátaim számára is nyilvánvaló volt. Először az álláskereső üzemmódban lévő ismerőseim kérték ki a véleményem, majd idővel az ő ismerőseik is hozzám fordultak tanácsért.

Majd jöttek az első visszajelzések és én teljesen a fellegekben jártam. Nemcsak működik, amit tanultam, de egy másik embernek is sikerült pozitív hatást gyakorolnom az életére. Az érzés szó szerint leírhatatlan volt (valójában a mai napig az).

Mindeközben én is egyre bátrabb és ügyesebb voltam az álláskeresésben. Egy nap már azon kaptam magam, hogy sorra utasítom vissza az állásajánlatokat. Egyik sem volt az igazi.

Egy hegyek ölelésében töltött hétvége kellett ahhoz, hogy rájöjjek: már egy ideje megtaláltam a  számomra tökéletes állást. Önéletrajzíró leszek. A hazaúton felhívtam a főnököm és kértem, hogy még aznap találkozzunk. Nem akartam egy percet sem várni a felmondással.

Tudtam, hogy az én történetemnek ebbe az irányba kell folytatódnia...

...kiléptem és másnap megalapítottam a CV Factoryt. Ez 2014-ben történt. Azóta már sok víz lefolyt a Dunán és szakmai téren is rengeteget fejlődtem. Többek között Arany Minősítéssel befejeztem az önéletrajzíró képzést és karrier tanácsadó végzettséget is szereztem.

De amire igazán büszke vagyok, hogy napról napra növekszik azoknak az álláskeresőknek a száma, akiknek segítek kiemelkedni az arctalan álláskeresők tömegéből, és megmutatni, hogy valójában mire képesek.

Miért az önéletrajzírás? Mert imádom, amikor hallhatom azokat a történeteket, amelyek az elhatározásról, kitartásról és sikerről szólnak. Mert ezek a történetek ott vannak mindenkiben, benned is, még akkor is, ha most nem hiszed el.

Az olyan történetek, amelyek azt mesélik el, hogy mi történt, amikor egy leküzdhetetlen akadállyal találtad szemben magad és mégis legyűrted, vagy amikor egy nem szokványos megközelítéssel találtál megoldást egy régóta fejtörést okozó problémára.

Az önéletrajzaimban ezeket a történeteket mesélem el olyan formában, amelyek felkeltik a munkáltatók érdeklődését és még több történetre szomjaznak. Remélem, hogy hamarosan a Te történetedet is megismerhetem. Biztos vagyok benne, hogy nem egy munkáltató elkeseredetten várja, hogy halljon felőled.

A te sikered által inspirálva,

 

CV Factory elválasztó elem

Szakmai elismerések

CARW logó
CEIC logó
CDI logó
CV Factory elválasztó elem

Milyen területeken van tapasztalatom?

Adminisztráció, Irodai munka

Bank, Biztosítás, Bróker

 Cégvezetés, Menedzsment

 Egészségügy, Gyógyszeripar

 Építőipar, Ingatlan

 Értékesítés, Kereskedelem

 Gyártás, Termelés

 HR, Munkaügy

IT programozás, Fejlesztés

 IT üzemeltetés

 Telekommunikáció

Jog, Jogi tanácsadás

Közigazgatás

 Marketing, Média, PR

Mérnök

Mezőgazdaság, Környezet

Oktatás, Kutatás, Tudomány

 Pénzügy, Könyvelés

Szállítás, Beszerzés

 Logisztika

 Ügyfélszolgálat

 Vevőszolgálat

Vendéglátás, Hotel

 Idegenforgalom

 

A lista itt még nem ért véget, mert folyamatosan bővül...

CV Factory elválasztó elem

Amikor nem dolgozom

Bóné Ágnes és Bóné Péter a parkban

A legtöbb időmet párommal, Petivel töltöm. A mi történetünk már több mint egy évtizedre nyúlik vissza és ma már nemcsak a magánéletben, hanem az üzleti életben is társam. A honlap, amelyet megálmodtam, és amit most éppen olvasol, az ő keze és esze munkájának gyümölcse. Szakmáját tekintve marketinges és szervezetfejlesztő, de ízig-vérig HR-esnek vallja magát. Ha találkozol vagy beszélsz vele, akkor egy nagyon közvetlen, humoros és ötletekben sziporkázó embert ismerhetsz meg.

Egy pár éve belecsöppentem a decoupage világába és azóta mondhatom, hogy a szenvedélyemmé vált. Amikor csak tehetem, akkor előkapom a szalvétát, a ragasztót, a festéket és az ecseteket.  Az elmúlt időszakban már több technikát is kipróbáltam, mint például a paverpol, és most kacérkodom a gondolattal, hogy a festés világában egy kicsit jobban elmerüljek.

Bóné Ágnes szoborral ül a lépcsőn
CV Factory elválasztó elem

Ha többet szeretnél tudni arról, hogy miben tudok segíteni neked, akkor kattints a képek közül valamelyikre: