Álláskeresés akkor és most – Mi változott 1996-hoz képest?

álláskeresés 1996-ban és húsz évvel később

Az álláskeresés az elmúlt két évtizedben nagymértékben megváltozott a technológiai változásoknak köszönhetően. Ennek előnyeit és hátrányait a munkáltatók valamint az álláskeresők is egyaránt élvezhetik.

Mi a különbség?

  • Az 1990-es években az álláskeresők idejének nagy részét az tette ki, hogy felkeresték személyesen azokat a cégeket, amelyeket szimpatikusnak találtak bármilyen oknál fogva. Emellett a helyi újságok böngészésére is kiemelt figyelmet fordítottak.
  • Manapság az internetnek hála olyan állásokra is rábukkanhatunk, amire korábban nem lett volna lehetőségünk. Ráadásul a közösségi portálok (LinkedIn, Facebook, Twitter…) előtérbe kerülésével az emberek közötti távolság még inkább eltörpült.

Ennek ellenére nem lett könnyebb bekerülni egy-egy állásinterjúra, mert az állások széles körben való meghirdetése soha nem látott tömegeket mozgósít.

Így az elavultnak számított, húsz évvel ezelőtt alkalmazott módszerek felértékelődni látszanak.

Ezért is készítettem el ezt az infografikát, amelynek keretében egy kis utazásra hívlak. Megnézzük, hogy mi jellemezte az álláskeresést 1996-ban és ma mire lehet számítani, ha valaki állásvadászatra adja a fejét.

De vigyázz!

Érdemes a “régi” módszereket nyitott szemmel fürkészni, mert lehet pont így fogsz kitűnni az online állásportálokon keresgélők tömegéből.

Kattints ide, ha szeretnéd megnyitni a képet egy külön ablakban.

allaskereses infografika


Eredeti, angol nyelvű infografika forrása: BCL Legal Recruitment. A fordítás és a magyar piacra igazítás a CV Factory jóvoltából valósult meg.

A te sikered által inspirálva,

Te hogyan keresel állást? Ne hagyj kétségek között, oszd meg velem és a többiekkel bátran! :)

Ha tetszett a bejegyzés, akkor ne habozz másokkal is megosztani. Köszönöm!


Hozzászólások

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.