Több ezer új állás, amelyet te is betölthetnél

10190 új állás Magyarországon

Biztosan te is hallottad már, hogy a BMW Debrecenben épít gyárat és ezzel több mint 1 000 új munkahelyet hoz létre. Ez nagyszerű hír, mert az ország keleti régiója egy picit elhanyagolt a befektetések és az új munkahelyek teremtése szempontjából. Ráadásul ezzel az egy beruházással közvetve tízezernél is több új állás jön létre.

Azonban az ismert autógyártó csak egy a több tucat olyan cég közül, amelyek Magyarországon fektetnek be, ezzel is több ezer munkahelyet teremtve.

7 670 új állás Magyarországon

A korábbi évekhez hasonlóan idén is nyomon követtem azokat a dinamikusan fejlődő cégeket, amelyek munkahelyteremtéssel járó beruházásokat hajtanak végre.

Ha összeadjuk az általuk létrehozni kívánt új munkahelyek számát, akkor láthatjuk, hogy a közeljövőben csak ezeknél a cégeknél 7 670 új állás kerül betöltésre. Igen, jól látod, 7 670 munkahelyről van szó.

Érdemes ezeket a cégeket Neked is figyelemmel kísérned, mert a rejtett állások is gyakran itt találnak gazdára és itt magasabbak az elérhető bérek. Ráadásul sok esetben a munkaerő toborzása már jóval a beruházás befejezése előtt megkezdődik, így sok múlhat az időzítésen.

Mely cégekről van szó? Kezdjük a legelején:

Giant Group

Gyöngyösön hozza létre második európai gyártó- és logisztikai egységét a tajvani Giant Group. A mintegy 15 milliárd forint értékű, három lépcsőben megvalósuló beruházás 591 új munkahelyet hoz létre.

Doosan Corporation

A Doosan cég erőművi és építőipari berendezéseket, járműveket gyárt, valamint érdekelt a robotikában és a vegyiparban is. Tatabányán 80 ezer négyzetméteres területen egy legalább 200 főt foglalkoztató gyártócsarnokot épít, ahol a tervek szerint 2020 nyarától indulhat meg az elektromos autók akkumulátoraihoz szükséges vörösréz fólia gyártása.

Infineon Technologies

Az Infineon Technologies vállalatcsoport ceglédi, 17 milliárd forintos beruházásnak köszönhetően 533 munkahely jön létre.

Flex

Mintegy 3 milliárd forintos beruházással, 100 új munkahelyet teremtve bővíti zalaegerszegi autóipari gyárát a Flex (korábban Flextronics).

Arconic

A New York-i tőzsdén ARNC néven jegyzett Arconic keréktárcsa gyártóüzemet létesít az Arconic-Köfém Kft. magyarországi telephelyén. Az új létesítmény várhatóan 200 új munkahelyet teremt a régióban.

Linamar Hungary Zrt.

A kanadai hátterű Linamar Hungary Zrt. 8,64 milliárd forintos beruházásával három vidéki helyszínen kétszáz új munkahelyet teremt; 119-et Orosházán, 71-et Békéscsabán és tízet Gyöngyösön.

Qualitative Production Gépipari és Kereskedelmi Zrt.

A magyar tulajdonú Qualitative Production Gépipari és Kereskedelmi Zrt. 6,2 milliárd forint beruházással bővíti győri fémmegmunkáló és összeszerelő üzemét. A beruházás keretében 120 új munkahely jön létre.

Rehau-Automotive Kft.

A svájci tulajdonú Rehau-Automotive Kft. új autóalkatrész gyártó üzemet hoz létre Újhartyánban és ezzel a beruházással 727 új munkahelyet teremt. A Rehau-Automotive Kft. a hazai autóipari beszállító vállalatok között az egyik legfontosabb, és a világpiacon is az egyik vezető cég, a világ legnagyobb autógyárainak beszállítója.

Continental – Debrecen

A Continental technológiai vállalat egy újabb gyárat létesít Debrecenben, az autóipari elektronikák területén meglévő tevékenységének bővítésére. A  100 millió euró értékű befektetés a tervek szerint 450 új munkahelyet teremt majd.

Continental – Budapest

A Continental 2018 májusában mesterséges intelligencia központot nyit Budapesten. Az új telephelyen 100 új munkahely jön létre tapasztalt szakértők és friss egyetemi diplomások számára.

Continental – Nyíregyháza

6 milliárd forintos beruházásból bővítette magyarországi tevékenységét a Continental leányvállalata, a ContiTech. Több mint 200 új munkahely létesült és a következő 2-3 évben további 250-300 új munkahelyre lehet számítani.

METYX Hungary Kft.

A kaposvári cég több mint 3 milliárd forintból bővíti kapacitásait. A fejlesztés révén hatezer négyzetméterrel bővül a gyártóterület, négy új gyártósor áll szolgálatba és 182 új munkahely fog létesülni.

FHL Björn Hungary Kft.

Csaknem egymilliárd forintos fejlesztést hajtott végre, és növelte árbevételét az autóipar számára fémcsöveket gyártó móri FHL Björn Hungary Kft., amely az idén további növekedést tervez. Ha a tamási üzemben a teljes termékpaletta gyártása elkezdődik, ott 150 új dolgozónak fognak munkát biztosítani.

Ada bútorgyártó konszern

Az Ada Hungária Bútorgyár Kft. és a Nova Bútor Bútorgyár Kft. három magyarországi telephelyén, Körmenden, Zalaegerszegen és Nován fejleszt, amivel 100 új munkahely jön létre.

Krones AG

Debrecenben saját céggel lesz jelen a jövőben a Krones AG. A repülőtér melletti déli ipari övezetben csaknem 15 milliárd forintos beruházással felépülő gyárral 500 új munkahelyet teremtenek.

Ames Hungaria Kft.

Az autóipari alkatrészeket gyártó Ames Hungaria Kft. 3,5 milliárd forintos beruházással bővíti szentgotthárdi gyártó üzemének kapacitását, ezzel 75 új munkahelyet hoz létre.

ZF Holding Austria GmbH

Sajtótájékoztatón jelentették be Komáromban, hogy a ZF-csoport szlovákiai képviselője jóvoltából 150 munkahely létesül a Duna-parti városban. Az autóalkatrészeket gyártó cég Nagyszombat, Léva, Vágújhely és Ipolyság után Komáromban létesít új telephelyet.

Spinto Hungária Kft.

A szerszámgyártó Spinto Hungária Kft. 5,9 milliárd forintos miskolci befektetéssel 140 munkahelyet hoz létre az új szerszámgyártó üzemben.

Edelmann Hungary Packaging Zrt.

A német Edelmann magyarországi leányvállalata, az Edelmann Hungary Packaging Zrt. 3,15 milliárd forint beruházással bővíti zalaegerszegi csomagolóanyag-gyártó üzemének kapacitását és a beruházással 100 új munkahelyet fog létrehozni.

Mol

A Mol Tiszaújvárosban megvalósuló petrolkémiai beruházása 200 állandó, valamint több ezer indirekt munkahelyet teremthet.

Maxon Motor Hungary Kft.

Mintegy 4,2 milliárd forintos beruházással bővíti veszprémi elektromotor gyárát a svájci Maxon magyarországi leányvállalata, a Maxon Motor Hungary Kft. A beruházás 102 új munkahelyet teremt.

Ten Pao cégcsoport

Mintegy 4,5 milliárd forint értékű beruházást valósít meg 2021-ig Miskolcon a hongkongi székhelyű Ten Pao cégcsoport. Az elektronikai berendezéseket gyártó cég legalább 300 fő foglalkoztatását vállalta a fejlesztések megvalósulásával párhuzamosan.

HUNENT Zrt.

A HUNENT Zrt. legmodernebb technológiával felszerelt, komplex egységének alapkőletételével megkezdődik a víziszárnyas vágóhíd és tollfeldolgozó üzem építése Mélykúton. A közel 12,6 milliárd forintos fejlesztés 350 új munkahelyet eredményez az élelmiszeriparban.

SAPA Profiles Termelő és Kereskedelmi Kft.

A SAPA Profiles Termelő és Kereskedelmi Kft. új présüzemet épít Székesfehérváron, a világ egyik vezető autóipari beszállítójának. A 6,8 milliárd forintos beruházása 120 új munkahelyet teremt.

Magnus Aircraft Zrt.

Repülőgépgyárat épít Pécsen a magyar tulajdonú Magnus Aircraft Zrt. A  vállalat a beruházással legkevesebb 105 új munkahelyet hoz létre.

SMR-csoport

8 milliárd forintos beruházással visszapillantó tükröt és lökhárítót gyártó üzemeket létesít Túrkevén az indiai SMR. A beruházással 415 új munkahely fog létesülni.

Dana

Az erőátviteli berendezéseket gyártó, USA-székhelyű nemzetközi nagyvállalat negyedik győri gyárának alapkövét tavaly áprilisban tették le és 2017 év végén fejeződött be az építkezés. A tömeggyártás 2019 januárjában kezdődik, és a Dana tervei szerint 2020-ra 200 magas hozzáadott értékű munkahelyet teremt a megyeszékhelyen.

Ghraoui Csokoládé Manufaktúra Zrt.

Hatvanban 12 ezer négyzetméteren 540 új munkahelyet hoz létre a csokoládégyár, de reményeik szerint 5-6 éven belül meg is duplázhatják ezt a létszámot.

IT Services Hungary (ITSH) Kft.

Több mint 200 új munkahelyet létesít 2018 végéig a baranyai megyeszékhelyen az infokommunikációs szektorban tevékenykedő IT Services Hungary (ITSH) Kft., amely 350 millió saját forrásból 1800 négyzetméterrel bővítette pécsi szolgáltató központját.

Vajda Real Estate Kft.

Százöt új munkahely jön létre a dunaföldvári Vajda Real Estate Kft. új termelőegységének köszönhetően.

Sicta Kft.

A francia autóipari Sicta Kft. 3,4 milliárd forintos beruházással bővíti felsőzsolcai alkatrészgyárát, amely 115 új munkahelyet teremt.

Végére is értünk a listának. Remélem, hogy most már te is látod, milyen sok lehetőség jöhet veled szembe, ha jó helyen keresgélsz.

Van olyan cég, amely felkeltette az érdeklődésed? Ha igen, akkor ne habozz, oszd meg velem és a többiekkel bátran!

A te sikered által inspirálva,

Bóné Ágnes aláírás

Ui. Ha te is szeretnél az elsők között értesülni az új munkahelyekről, akkor használd a Google Hírértesítőt. Ennek használatáról ide kattintva tudhatsz meg többet.

Ha tetszett a bejegyzés, akkor megköszönöm, ha másokkal is megosztod!


Hozzászólások

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.