Duplázd meg a LinkedIn kapcsolataid számát

Linkedin a kapcsolatépítés eszköze

A LinkedIn a világ első számú szakmai közösségépítő portálja és úgy néz ki, hogy ettől a címtől nem mostanában szabadul meg, mert minden másodpercben 2 új felhasználóval gyarapszik a közösség. Egyes előrejelzések szerint 2020-ban már 500 millió felhasználója lesz.

Hasonló a Facebook-hoz vagy a Twitterhez, csak itt nem a magánéletedről közölsz információkat, hanem a szakmai múltadról. Emellett:

  • más szakemberekkel léphetsz kapcsolatba,
  • szakmai csoportokhoz csatlakozhatsz,
  • szakmai csoportokat hozhatsz létre,
  • felveheted a kapcsolatot toborzókkal,
  • lenyomozhatod a kiszemelt cégeket,
  • keresgélhetsz a 6 és fél millió álláshirdetés között.

Ráadásul egy jól felépített LinkedIn profil akkor is neked dolgozik, amikor alszol, így nem fogsz lemaradni a lehetőségekről.

Hogy miért?

Mert a toborzóknak a 94 %-a használja a LinkedIn-t a potenciális jelöltek felkutatására. Közülük majdnem minden második egyedül csak a LinkedIn-t alkalmazza a toborzás során.

Dióhéjban: nem éri meg kimaradni belőle. Azoknak, akiknek fontos a személyes márkájuk építése és/vagy külföldön szeretnének elhelyezkedni, kötelező “linkedinezni”.

Jelenleg 20 nyelven elérhető, de sajnos a magyar nincs köztük. Bár azért én arra nem vennék mérget, hogy ez nem fog változni egy pár éven belül.

Készítettem egy infografikát, amely megmutatja, hogy mire kell odafigyelni a LinkedIn-en, ha úgy akarod vonzani az álláslehetőségeket, mint a mágnes.

Fuss rajta végig és már azonnal kezd el a gyakorlatba átültetni az olvasottakat. Ha csak egy kicsit teszel mindig hozzá, már az is bámulatos eredményekre képes.

Kattints ide, ha szeretnéd megnyitni a képet egy külön ablakban.

allaskereses infografika


Eredeti, angol nyelvű infografika forrása: Who is Hosting This? A fordítás és a magyar piacra igazítás a CV Factory jóvoltából valósult meg.

A te sikered által inspirálva,

Bóné Ágnes aláírás

Készül egy hosszabb blogbejegyzés a LinkedIn-nel kapcsolatban, amiben megosztok veled egy zsáknyi trükköt, hogy hogyan tudod még jobban felturbózni a profilod. Ne felejtsd el figyelni a CV Factory blogot! :)

Ha tetszett a bejegyzés, akkor ne habozz másokkal is megosztani. Köszönöm!


Hozzászólások

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.