Álláskeresés télen – Hogyan törd meg a jeget?

álláskeresés télen

Lassan vége az évnek…

Ilyenkor mindenki arra törekszik, hogy egy kicsit kikapcsoljon és minél több időt töltsön a családjával.

Első pillantásra teljesen abszurdnak tűnhet decemberben állást keresni, de egy-két dolog miatt pont az év utolsó hónapja a tökéletes alkalom arra, hogy belevesd magad a sűrűjébe.

Egyrészt az ünnepek előtt minden lelassul és nyersz hetente pár órát, amelyet az önéletrajzod fényesítésével, cégek utáni nyomozással és álláskeresési stratégia kidolgozásával tölthetsz.

Másrészt az álláskeresők nagy része ilyenkor már félreteszi az önéletrajzát és inkább feltankol a következő évre. Ennek következtében az állásokért folytatott verseny kevésbé kiélezett.

Ha ez még nem lenne elég, akkor az is a decemberi álláskeresés mellett szól, hogy az év ezen időszakában a vállalatok előtt már körvonalazódik, hogy milyen emberekre lesz a következő évben szükségük.

Emellett a toborzókra is nagy nyomás nehezedik, hogy teljesíteni tudják az adott évre vállalt megbízásaikat. Érdemes lenne elgondolkoznod azon, hogy hogyan tudod megkönnyíteni a dolgukat.

Álláskeresés télen? Hogyan?

Nézd meg az infografikát, amely megmutatja, hogy hogyan törheted meg az álláskeresést övező jeget télen.

Kattints ide ha szeretnéd megnyitni a képet egy külön ablakban.

Eredeti, angol nyelvű infografika forrása: CareerShift. A fordítás és a magyar piacra igazítás a CV Factory jóvoltából valósult meg.

Szóval miért nem alapozod meg az újévi fogadalmakat egy kis tervezéssel és előkészítéssel?  Lefogadom, hogy elégedett leszel magaddal az óév búcsúztatón!

A te sikered által inspirálva,

Bóné Ágnes aláírás

Ha tetszett a bejegyzés, akkor ne habozz másokkal is megosztani. Köszönöm!


Hozzászólások

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.