Álláskeresés decemberben? Ezért érdemes belevágnod!

Álláskeresés decemberben

Decemberben már minden az ünnepekről, a családról és a pihenésről szól.

Ilyenkor már a csapból is karácsonyi dalok folynak és esténként a kürtőskalács illatú adventi vásárból hazaérve nem vágyunk másra csak egy bögre forró teára.

Ha azonban mégis kedvünk van kimozdulni, akkor az utunk egyenesen a bevásárlóközpontokba visz, mert még nem szereztük be mindenkinek az ajándékot a fa alá.

Az év ezen időszakában az álláskeresés parkolópályára kerül és majd csak januárban kerül újra terítékre.

Azonban, a közvélekedéssel ellentétben, a december tökéletes hónap arra, hogy nekikezdj az álláskeresésnek. Nézzük meg miért!

1. A számok nem hazudnak

A KSH szerint december a munkaerő-felvétel szempontjából átlagos hónap. Vagyis decemberben is hirdetnek meg új állásokat, vesznek fel új munkatársakat a vállalatok. A toborzás és kiválasztás nem áll le csak azért, mert közeledik a karácsony.

2. Kevesebb a munka

A legtöbb cégnél ilyenkor már nem kezdenek bele új projektbe és több idő marad arra, hogy a kollégákkal megbeszéljük az ünnepi terveinket.

A tempó sem olyan feszített, így nem hullafáradtan esünk haza a munkából.

Ráadásul vannak olyan cégek, akik karácsony előtt nem veszik olyan szigorúan a munkaidő végét és hamarabb hazaengedik a munkavállalóikat.

Az ennek köszönhetőn felszabadult órák pedig alkalmasak az önéletrajz frissítésére vagy a cégek lenyomozására.

3. Kisebb a konkurencia

A harmadik ok, ami miatt megéri ilyenkor állást keresni, hogy a versenytársaid téli álomba merülnek és a szilveszteri fogadalomtételig fel sem merül bennük az álláskeresés.

Így valószínűleg sokkal kisebb versennyel találod szemben magad, mint egy tipikus álláskereső hónapban (például szeptember).

4. Tervezés, célkitűzés

A vállalatok az év végéhez közeledve nekiülnek megtervezni a következő évet és ilyenkor merül fel, hogy milyen új munkaerőre lesz szükség a jövő évi célok megvalósításához.

Ezért a december tökéletes hónap arra, hogy bemutatkozz nekik és felkerülj a radarjukra.

5. Az idő szorítása

Feltűnt már neked, hogy nem egy HR-es vagy toborzó karácsony előtt egy kicsit feszültebb? Ez azért van, mert nekik még van egy pár olyan betöltetlen pozíciójuk, amire még idén embert kell találniuk.

De mivel ilyenkor a legtöbb álláskeresőnek esze ágában sincs álláskereséssel foglalkozni, így sokkal nehezebb jó jelöltet találni. Különösen igaz ez a vezetőkiválasztással foglalkozó szakemberekre.

6. Kedvezmények

Ha úgy döntesz, hogy biztosra akarsz menni és nem egyedül vágsz neki az álláskeresésnek, akkor még spórolhatsz is, mert decemberben nem egy önéletrajzíró különleges kedvezményekkel, akciókkal kedveskedik az ügyfeleinek.

Ráadásul ez egy olyan ajándék lehet a fa alá, ami nem fog a polcon porosodni, hanem rövid időn belül megtérül és még több pénzt fog hozni a konyhára.

Miért ne vágnál bele az újévi fogadalmak megvalósításába már decemberben? Fogadok, hogy nem fogsz csalódni.

A te sikered által inspirálva,

Bóné Ágnes aláírás

Ui.: Szeretnéd megtudni, hogy milyen módszerekkel érdemes télen állást keresni? Kattints IDE.

Ha tetszett a bejegyzés, akkor ne habozz másokkal is megosztani. Köszönöm!


Hozzászólások

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.